About / Σχετικά

Member of F.I.J.E.T.

World Federation of  Travel
Journalists and Writers

Welcome to the official Web site of Magdalene Pougoura

Visual artist, Photographer, Journalist of Tourism and Culture

* * *

Καλωσήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μαγδαληνής Πούγγουρα

Εικαστικού – φωτογράφου

Δημοσιογράφου Τουρισμού και Πολιτισμού

Member of EDHSYPTE

Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος

Magdalene Pougoura was born in Xanthi, Greece in 1960. After moving in many major cities around the country since 1978 she lives and works in Thessaloniki. She has studied Marketing, Art & Design and Photography in Thessaloniki. Magdalene had a 25 years career as a Bank Executive while at the same time continued to pursue her special interests in photography and painting.
Her love for the Greek life and Greek culture led her to deal with journalism. Thus, he is currently a member of the International Federation of Journalists and Writers of Tourism F.I.J.E.T. and F.I.J.E.T. Greece
Magdalene participated in a lot of group art shows mainly organized by the Association of Employees of the National Bank of Greece with several distinctions in both painting and photograph. In 1998 she has illustrated two children’s books. In 2009 she has received the first price in a European Contest of Photography about Lake Kerkini. Magdalene is exhibiting online in Fine Art America and can offer artwork on commission mainly on digital art.
Artist statement
I am inspired by nature and and people, through painting, photograph and photo manipulation I process my artworks in order to convey a spur of the moment, a feeling, a mental state. My art utilizes symbolic representations, kept impressions and ethereal images. An altered state of reality is presented as I combine my inner psyche with imagery from the world around me. My goal is to offer a different perspective for ordinary images as a tribute to the wonder of cosmos and humanity.
As a journalist, I want to promote the culture and beauties of Greece and offer a little of that beauty to the hearts of people, wherever they are.
Η Μαγδαληνή Πούγγουρα γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1960. Ύστερα από αρκετές μετακινήσεις εντός της Ελλάδας μέχρι το 1978, σήμερα ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε Μάρκετινγκ, Σχέδιο και Διακόσμηση και τεχνική φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου στην Θεσσαλονίκη. Είχε μια επιτυχημένη 24ετή καριέρα στην Εθνική Τράπεζα, ενώ παράλληλα συνέχισε να ασχολείται με τα δημιουργικά της ενδιαφέροντα: την ζωγραφική και την φωτογραφία.
Η αγάπη της για την Ελληνική φύση και τον Ελληνικό πολιτισμό την ώθησε να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία. Έτσι, είναι σήμερα μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού F.I.J.E.T. και της Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε. – F.I.J.E.T. Greece
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, κυρίως με ομάδες καλλιτεχνών από τον χώρο της Εθνικής Τράπεζας και έχει λάβει διακρίσεις τόσο στην ζωγραφική όσο και στην φωτογραφία.
Το 1998 εξέδωσε δύο παιδικά παραμύθια με δική της εικονογράφηση, ενώ ανέλαβε την φιλοτέχνηση εξωφύλλων λογοτεχνικών βιβλίων, αλλά και την δημιουργία οπτικοακουστικού διδακτικού υλικού για εκδοτικό οίκο.
Το 2009 βραβεύτηκε με ένα από τα τέσσερα πρώτα βραβεία στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φωτογραφίας για τη Λίμνη Κερκίνη.
Σήμερα εκθέτει τα έργα της σε διαδικτυακές συλλογές.

Θέση του καλλιτέχνη
Ως καλλιτέχνης, εμπνέομαι από την φύση και τον άνθρωπο και μέσω της ζωγραφικής αλλά και της φωτογραφίας και της ψηφιακής επεξεργασίας της, προσπαθώ με τα έργα μου να μεταφέρω την στιγμιαία εντύπωση ενός βλέμματος, μιας εικόνας, την παρόρμηση της στιγμής, ένα συναίσθημα ή μια ψυχική κατάσταση. Στην τέχνη μου χρησιμοποιώ συμβολικές παραστάσεις, εικόνες εντυπωμένες στο υποσυνείδητο και αιθέριες μορφές. Παρουσιάζω μια εναλλακτική κατάσταση της πραγματικότητας, καθώς συνδυάζω τον ψυχικό μου κόσμο με εικόνες από τον κόσμο γύρω μου. Ο Στόχος μου είναι να προσφέρω μια διαφορετική προοπτική για τις συνηθισμένες εικόνες, ως φόρο τιμής στο θαύμα του σύμπαντος και της ανθρωπότητας.
Ως δημοσιογράφος, θέλω να προβάλλω τον πολιτισμό και τις ομορφιές της Ελλάδας και να προσφέρω λίγη από αυτή την ομορφιά στις καρδιές των ανθρώπων, όπου κι αν βρίσκονται.

Παρουσίαση της εικαστικού καλλιτέχνη φωτογράφου Μαγδαληνής Πούγγουρα

από την δημοσιογράφο και εικαστικό συντάκτη κ. Μάγδα Καραγιαννιώτου Μυστικού

 
Η καλλιτέχνης – δημιουργός Μαγδαληνή Πούγγουρα είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή γυναικεία παρουσία για την τέχνη της φωτογραφίας και της ένταξής της στην σύγχρονη ψηφιακή μορφή εικόνων.

Η πολλαπλότητα των γνώσεων της στην τεχνική της φωτογραφίας, όπως και η ενασχόλησή της με την κλασσική ζωγραφική, έδωσαν και το άνοιγμά της στον κόσμο της ηλεκτρονικής γραφής των έργων τέχνης, μοναδικών ή σε πολύ μικρό αριθμό.

Η πραγματικότητα και το φανταστικό ανταμώνουν μέσα από την ψηφιακή ζωγραφική της και των επεξεργασμένων πάντοτε δικών της φωτογραφιών. Η μαγεία του φυσικού κόσμου και η προσωπική της έμπνευση λειτουργούν ως προάσπιση της οικολογικής συνείδησης σε έναν σύγχρονο κόσμο που βιώνει πολλαπλά την αλλαγή του φυσικού περιβάλλοντος που μας αγκαλιάζει. Ζωή και παρθένα φύση τυλίγονται στα φτερά της φαντασίας της Μαγδαληνής Πούγγουρα και χαϊδεύουν την ματιά μας ανοίγοντας παράθυρα για την χαρά και την ψυχική μας ισορροπία.

Βραβευμένη από Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φωτογραφίας για εικόνες από την λίμνη Κερκίνη, συνεχίζει με ενδιαφέρον την δουλειά της καλλιτεχνικής ψηφιακής φωτογραφίας και ξεχωρίζει με τις δημιουργίες της σε εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο αισθησιασμός της γεμάτος από τον παλμό της δημιουργίας έχει το αποτύπωμα της ομορφιάς του σύμπαντος, που είναι και η δική της κινητήριος δύναμη για τον άνθρωπο και την ένταξή του σε ένα ενιαίο σύνολο, αυτό της δημιουργίας του θεού.

Τα έργα της κοσμούν Διαδικτυακές Συλλογές και Συλλογές φιλότεχνων που τους εμπνέει η ομορφιά του έντεχνου και ηλεκτρονικού ψηφιακού έργου τέχνης. 

 
Μάγδα Μυστικού – Καραγιαννιώτου
Εικαστικός συντάκτης – Δημοσιογράφος 
FIJET World – FIJET Greece

Hellenic Nature and Culture :  A Blog about Greek nature and Greek culture with photos from my personal photo gallery.

Ιστολόγιο για την Ελληνική φύση και τον Ελληνικό πολιτισμό με φωτογραφίες από την προσωπική μου συλλογή

“Art by M” : My You Tube channel with videos about art, exhibitions, Greek nature, Photography and many other themes.

Το κανάλι μου στο You Tube. Θέματα σχετικά με την τέχνη, την ελληνική φύση, την φωτογραφία, εκθέσεις και διάφορες εκδηλώσεις, και άλλα.

Mixcloud : “Chips with bitter chocolate” Radio Show with music and various issues. Some of my 3 years long radio Shows on Star Classic Radio.

“Πατατάκια με πικρή σοκολάτα” εκπομπές από την επί 3ετία ραδιοφωνική μου εκπομπή στο εθελοντικό διαδικτυακό ραδιόφωνο Star Classic Radio με μουσική και διάφορα θέματα

Issuu : My publications and publications that i did for others on issuu.

Δημοσιεύσεις που αφορούν στη δική μου δουλειά και δημοσιεύσεις που έχω κάνει για άλλους στο issuu.

Media

About Copyright :

Prohibited any use  of the artworks without the written permission of the visual artist/photographer Magdalene Pougoura    Law 2121/93

If you are interested to use a photo of my collection,  please communicate by email.   See more >>

Diplomas

Certificates

 

Member of F.I.J.E.T. Greece and F.I.J.E.T.  World

Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος

(Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε. – FIJET GREECE)

και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (FIJET)